Smaakvolle Ramadan lekkernijen


Smaakvolle Ramadan lekkernijen

Ramadan betekent veel meer dan alleen vasten. Deze heilige maand staat ook in het teken van onder andere saamhorigheid, bezinning en vrijgevigheid. Men zit dan liever aan een grote en gezellige iftartafel om het vasten met meerdere mensen te verbreken. Het houdt dus meer in dan ‘niet eten en drinken’. Wel is het natuurlijk fijn om iets lekkers op de iftartafel te hebben, nadat je een lange dag hebt gevast. Daarom besteed men ook iets meer aandacht aan de maaltijd en mogen zoetigheden ook niet ontbreken.

Er zijn zelfs speciale Ramadanzoetigheden, die enkel worden geserveerd tijdens de Ramadan. Zo zijn met name de traditionele Tahinli Ekmek (Gevulde broodje met sesampasta) en Güllaç (Zuiveldessert) onlosmakelijk verbonden met de Ramadan. De ster van de iftartafel? Een goudgele kunstwerk waarmee je de gezellig iftar heerlijk afsluit, een zoete booster om de lage bloedsuikerspiegel weer op te krikken of het ideale cadeau voor een iftarbezoek, u raadt het al; de enige echte baklava!

Baklava staat dus niet alleen gelijk aan een lekkernij, maar ook aan gezelligheid en vrijgevigheid. Dit verklaart ook deels waarom men ook na met de afsluiting van de Ramadan (Het Ramadanfeest) voor baklava kiest.

Omdat onze vakmannen ook heel goed begrijpen dat baklava uw iftartafel behoorlijk ‘verrijkt’. Kunt u tijdens de Ramadan blijven genieten van de heerlijkste baklava bij Serifoglu!