De traditionele Turkse lekkernij


De traditionele Turkse lekkernij

Baklava is een dessert dat bestaat uit laagjes filodeeg. Tussen deze laagjes zit een mengeling van gemalen walnoot, pistachenoot, hazelnoot, kokosnoot en eventueel amandelnoot.

De geschiedenis van deze heerlijke lekkernij gaat meer dan 2000 jaar terug. Voor zover het bekend is, waren het de Assyriërs die de eerste vorm aan de baklava gaven. Via Syrië maakte dit lekkere gebak in de 19e de overstap naar Gaziantep. Vanuit Gaziantep is deze lekkernij wereldberoemd geworden.

Tegenwoordig wordt deze lekkernij wereldwijd benut door miljoenen mensen. Vooral tijdens feestjes, vieringen, speciale gelegenheden; staat dit smaakvol gebak centraal. Ook tijdens de heilige maand Ramadan is deze lekkernij de voornaamste keuze bij de mensen. Bij Serifoglu vindt u verschillende varianten van deze heerlijke dessert, dat op traditionele en bekwame manier wordt bereid. Kom langs en geniet van deze onweerstaanbare smaak!

Fistikli baklava (filodeeg met pistache)
Deze variant staat bekend als één van de lekkerste en heerlijkste baklavasoorten, waar Serifoglu bekend om staat. Deze baklava wordt bereid met de verrukkelijke assistentie van pistache, die zowel tussen de filodeegjes als erboven wordt gestrooid.

Cevizli baklava (filodeeg met walnoten)
Dit heerlijke vorm van baklava wordt bereid met extra zorg, uitstekende bekwaamheid en uiterst verse walnoten. De zoete suikersiroop die erover wordt gegoten maakt het smaakfestijn compleet.

Çikolatali baklava (filodeeg met chocolade en walnoten)
Dit soort is de unieke smaaksensatie van Serifoglu. Men kan dit buitengewone smaak bij Serifoglu proeven. De traditionele baklava met walnoten, wordt heerlijk aangevuld met chocolade. Het resultaat is: heerlijke smaak en eindeloos genieten!

Kaymakli baklava (filodeeg met bakkersroom en pistache)
Deze heerlijke lekkernij is bij deze variant rijk gevuld met bakkersroom. Dat maakt de baklava uiteraard smaakvoller en geeft een zoetere smaak. Met een vleugje pistache erop is deze baklava een onweerstaanbare smaak.

Findikli baklava (filodeeg met hazelnoot)
Verrukkelijke baklava gevuld met verse hazelnoot uit het zwarte zeegebied. Naast zijn uitstekende smaak, is dit ingrediënt een ware energiebron. Dus een perfecte combinatie van lekker, gezond en energievol.

Kokoslu baklava (filodeeg met kokosnoot)
Een heerlijk variant van de baklava die met zijn delicieuze kokosvulling en tropisch tintje een ongekende ervaring biedt aan de zoetliefhebber.