Hasir Kadayif, heerlijke lekkernij om van te smullen!


Hasir Kadayif, heerlijke lekkernij om van te smullen!

Kadayif  is een belangrijk ingrediënt uit de Turkse traditionele keuken en wordt gevormd uit meerdere zeer dunne deegslierten van gedeeltelijk gekookte en gedroogde tarwe.Uiteraard kan men Kadayif als basis gebruiken voor meerdere lekkernijen door het te vullen met walnoten, hazelnoten of kaas. Maar nu willen wij uw aandacht graag richten op één van de meest onweerstaanbare varianten van Kadayif, namelijk Hasir Kadayif.

Bereidingswijze

Men bereidt deze heerlijke lekkernij door dunne deegsliertjes (gemengd met boter) rijk te vullen met pistachenoten. Vervolgens overgiet men Hasir Kadayif met siroop en wordt er fijn gemalen pistachenootjes erbovenop gestrooid. Dit heerlijk dessert wordt indien gewenst geserveerd met een bolletje ijs of room om het nog smaakvoller te maken.

Net als alle andere Turkse ambachtelijke lekkernijen, kunt u ook deze heerlijke lekkernij proeven in Amsterdam bij Şerifoğlu. Kom naar Şerifoğlu en geniet in ons sfeervolle café of op ons ruime terras van de onweerstaanbare smaak van Hasir Kadayif!