Künefe, de nieuwe smaaksensatie!


Künefe, de nieuwe smaaksensatie!

Künefe, met de dag klinkt deze naam nog bekender in de oren van de zoetliefhebbers. Deze traditionele lekkernij wordt steeds vaker benut door de bezoekers van Serifoglu en is een ware hype geworden onder de liefhebbers van Turkse lekkernij.

Deze heerlijke dessert wordt op een ambachtelijke wijze bereid met engelenhaarnestje van filodeeg, dat wordt gevuld met witte, ongezouten kaas. Het filodeeg is heel dun, gemaakt van meel, water, ei en een kleine hoeveelheid olie.

Zodra het op een grote ronde verwarmde plaat komt, duurt het niet lang voordat het klaar is. Nadat het gebakken is, overgiet men de künefe met siroop en wordt er fijn gemalen pistachenootjes erbovenop gestrooid. Vaak wordt dit geweldige dessert geserveerd met een bolletje ijs of slagroom en een glaasje melk.

Voor diegene die nieuwsgierig zijn naar de oorsprong van deze smaaksensatie: het komt oorspronkelijk uit het zuidoosten van Turkije. Alsmede de meeste Turkse ambachtelijke zoetigheden, is dit Turkse toetje met name beroemd geworden in Hatay, Gaziantep, Kilis, Adana, Mersin en omstreken.

Tegenwoordig wordt künefe wereldwijd in talloze patisserieën geserveerd. Ook in Nederland wordt dit smaakvol gebak steeds beroemder. Uiteraard is Serifoglu Amsterdan het juist adres voor de lekkerste en meest verrukkelijke künefe.

Dit heerlijke wordt bij Serifoglu Amsterdam bereid op een ambachtelijke en traditionele wijze. Wacht niet en kom snel langs bij Serifoglu, om de beste en heerlijkste künefe in Amsterdam te proeven.